Home | Arrangementen en composities | Webdesign | Contact | Rex   

Sybolt de Jong, musicus

Agenda Archief Agenda Audio Bach Cantatas CD Project CV De Jong & De Jong Discografie CD's bestellen

CV

Sybolt de Jong, 1961

behaalde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen het diploma Docerend Musicus Orgel bij Wim van Beek en Johan Beeftink (1982) en het diploma Uitvoerend Musicus Clavecimbel bij Jacques Ogg (1985).
Als docent orgel, clavecimbel en ensemblespel is Sybolt de Jong van 1992 tot 2011 verbonden geweest aan het ICO, Centrum voor Kunst en Cultuur te Assen.
Hij is werkzaam als componist, docent en arrangeur.

Sybolt de Jong vormt samen met zijn broer Euwe een succesvol orgelduo. www.dejongdejong.nl
In de afgelopen jaren verscheen - een nationaal en internationaal geprezen - serie cd's met arrangementen voor orgel vierhandig van cantatedelen van J.S. Bach waarvan het zevende deel in september 2015 is verschenen. Het toonaangevende muziektijdschrift Luister waardeerde in oktober 2015 hun gehele oeuvre met een 10.

De Bacharrangementen worden uitgegeven door Boeijnga Music Publications en dejongdejongmusicpublications

In 2010 is een start gemaakt met de cd serie ‘Felix Mendelssohn Bartholdy - transcriptions for organ duet’.

In 2011 werd een cd met Folksongs opgenomen. Bijzonder is het gebruik van harmoniums! De cd kreeg 5 sterren in het Dagblad van het Noorden en werd door recensent Job van Schaik als de op één na beste cd productie van 2011 gekozen.
In 2012 verscheen de tweede cd met het Folksongensemble - aangevuld met de tenor Gerben Bos - dit keer met aan kerst gerelateerde volksmuziek uit diverse Europese landen.

In september 2015 zijn twee nieuwe cd's verschenen: HYMNS van het ensemble dejongdejongplus en BACH CANTATAS VII van Euwe en Sybolt de Jong.

BACH CANTATAS VIII verschijnt in 2017.